Dzień dobry
piątkowo!
Jak miło za chwilę weekend,
jakie macie plany?
My jedziemy na wieś,
a ja zostaję tam na tydzień,
mam nadzieję iż pogoda mi dopisze?!
Kiedyś pisałam o owsianych ciasteczkach,
dziś ich wersja light taka idealna na wiosnę
;)
Jeśli macie ochotę to podaję przepis są równie pyszne
jak robione na masełku.
Wczoraj była u mnie Ania na kawusi
i całą tą puszkę z ciasteczkami pochłonęłyśmy
....
Przepis:
300 ml mleka lub kefiru
3 szklanki płatków owsianych
1/2 szklanki kaszki mannej
1/2 szklanki mąki razowej
90 g opakowanie rodzynek
100 g opakowanie pestek słonecznika
miód do smaku
Przygotowanie:
Mleko zagotować, wrzucić płatki
i kaszkę manną, odstawić na pół godziny,
potem zmieszać z resztą składników.
Piec około 25 minut w temperaturze 180 stopni.
Prawda, że proste!?
Smacznego
:D
Następny post z serii coś z niczego!
Udanego weekendu!
Super przepis,koniecznie muszę wypróbować :)
OdpowiedzUsuńprzepis prosty , a ciasteczka wyglądają bardzo smakowicie:)) Pogody na wsi życzę :)
OdpowiedzUsuńpyszności!!! uwielbiam takie ciasteczka! Uściski
OdpowiedzUsuńciasteczka super wyglądają, muszę takie zrobić, pozdrawiam:)
OdpowiedzUsuńsmaczne na pewno
OdpowiedzUsuńWyglądają mega smakowicie! Uwielbiam ciastka owsiane!
OdpowiedzUsuńWyglądają pysznie! Może się kiedyś skuszę!
OdpowiedzUsuńCo do planów to RĘKODZIEŁO :)
Życzę dużego słonka na wsi!!!!!!
O to dla mnie Kamilko! wpadam zatem na te pyszności i małą czarną :)))
OdpowiedzUsuńŚciskam, Marta :)
Oj ja też muszę koniecznie wypróbować! Płatki górskie czy błyskawiczne?
OdpowiedzUsuńnie ma znaczenia, ja użyłam górskich:)
UsuńJa poproszę!! ... ale upieczone już haha ;P
OdpowiedzUsuńRobię bardzo podobne. Z resztą wersji ciastek owsianych tyle ile kuchareczek :)
OdpowiedzUsuńpyszności :-)
OdpowiedzUsuńUdanego wyjazdu i słońca życzę.U mnie jutro nareszcie malowanie pokoju.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
lena
ciastka na pewno smaczne, a Twoje zdjęcia super!
OdpowiedzUsuńMhhmmm... zastanawiam się tylko jak zamienić kefir z mlekiem. Rozumiem, że w mleku kaszka manna i płatki zmiękną, a w kefirze???
OdpowiedzUsuńChodzi o to, żeby tylko zmiękczyć płatki i żeby można było formować ciastka. Można użyć mleka, kefiru, jogurtu, maślanki jak kto woli:D
Usuń